mandag 25. mai 2015

Harry Hole

Boken var treig i begynnelsen, men ble stadig mer spennende og interessant!

Harry Hole og Beate Lønn, en kvinne i etterforskningsgruppen, har fått en åpenbaring! Et pentagram. Til nå er det funnet tre lik, der hvor samtlige har hatt en femkantet stjerne ripet inn et sted på kroppen, i tillegg til en avkappet pekefinger. Det er da Hole forstår at alle drapene har en sammenheng. Hvor og når de skjer. Hole sjekker åstedene for drapene igjen og finner et pentagram på alle de tre. Harry setter seg ned med et kart over Oslo og ringer ut hvor hvert av drapene har skjedd. Mellom alle åstedene var det nøyaktig 72 grader. Han regner ut og tegner videre på pentagrammet for å finne ut hvor de neste drapene vil forholde seg. Det er da alt går opp for han! Fem dager mellom hvert mord, fem fingrer, klokken fem, i femte etasje. Seriemorderen har valgt sine offre etter hvor de bor og jobber, ikke etter hvem de var eller deres handlinger. Det er da han også forstår at pentagrammet opp-ned ble brukt som et tegn på ondskap, men i gamledager brukt som et marekors for å holde maren unna husene. 

Flere mord oppstår og politibetjent Tom Waaler tror han har arrestert rett mann, Sven Sivertsen, men Hole er uenig, så han løslater han. Da forteller den siktede at han ikke har begått noe drap, og om hans eget og Waaler's forhold. Sven har nemlig drevet med ulovlig smugling av diamanter og tjekkiske våpen til Norge, der hvor politibetjent Waaler er medskyldig for hjelp til dette. 
Etter at Hole hentet Sven fra arrestasjonen lette Tom Waaler etter dem begge. Da de til slutt møtes, utvikler en diskusjon seg til en kamp om å leve. Waaler vil ha tak i Hole for å unngå å bli tatt for smuglingen, og Hole vil ha tak i Waaler for å få han tatt for akkurat det. Hole, Sven og Beate, som kom med Waaler, kommer seg unna kampen med Tom og inn i en heis. I det heisdøren lukker seg stikker Tom Waaler hånden inn for å unngå at de slipper unna, mister da hånden sin og dør av blodmangel. 
Dette var siste dagen for Harry Hole som førstebetjent, og fra og med denne dagen er han drosjesjåfør. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar